PERICOL pentru asimptomatici. Medic la ATI: Cum le sunt afectați PLĂMÂNII, fără să simtă. ”Extraordinar de îngrijorător”

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Radu Țincu, medic primar ATI Spitalul Floreasca, avertizează că pacienții asimptomatici nu sunt mai feriți de pericol și pot dezvolta afecțiuni pulmonare grave care îi pot aduce rapid pe paturile de terapie intensivă.

”Am văzut foarte mulți pacienți asimptomatici, care nu s-au prezentat la spital, și care, după ce au devenit negativi, au efectuat testări tomografice pulmonare și au imagini de afectare pulmonară bilaterală cu toate că nu au avut simptomatologie în niciuna din zilele în care au fost izolați la domiciliu. Mi se pare extraordinar de îngrijorător”, a avertizat Radu Țincu la Digi 24.

Medicul spune că este imperativ ca și pacienții asimptomatici să fie evaluați corespunzător de medici, pentru că boala poate avea o evoluție dramatică în doar câteva zile.

Formă sever fulminantă la asimptomatici. Îi bagă direct în terapie intensivă 

”Mulți dintre cei care și-au făcut această examinare tomografică ulterioară, la 10-14 zile după ce au devenit negativi, au rămas surprinși de faptul că aveau imagini pulmonare de bronhopneumonie virală bilaterală. La un pacient asimptomatic care nu este evaluat de un cadru medical, nu se efectuează investigațiile imagistice de care avem nevoie ca să putem să cuantificăm gradul de severitate, este foarte posibil ca dintr-o dată, după o perioadă de câteva zile fără simptomatologie, să dezvolte o formă rapid și sever fulminantă care să-l ducă în terapie intensivă”, a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel