EXCLUSIV  PERICOL în traficul din București de teama noului coronavirus. Cum ne va afecta pe toți

După isteria golirii rafturilor din hypermarketuri și supermarketuri de teama noului coronavirus, ne mai paște încă un pericol.

Odată cu apariția primului caz de persoană infectată cu coronavirus în România, un tânăr de 25 de ani din Gorj, oamenii se gândesc că nu mai este mult până când numărul celor afectați va crește. De asemenea, probabil este chestiune de timp până când vom avea primul caz în București.

Și de aici va începe degringolada. Unul dintre sfaturile specialiștilor este să evităm zonele aglomerate - de la activități de grup cum ar fi concerte și alte evenimente publice, până la mersul cu tramvaiul, metroul și autobuzul. Ce vor face oamenii care au mașină, dar preferau să meargă la job cu transportul în comun din cauza traficului de coșmar? Vor alege autovehiculul personal cu care poate mergeau doar în weekend la supermarket sau în vacanțe în detrimentul metroului sau tramvaiului. Asta în condițiile în care traficul din București este groaznic și ajungi să faci până la muncă chiar și patru ore dus - întors, ce se va întâmpla dacă oamenii, din cauza panicii, vor ajunge să circule doar cu mașina personală? Este chestiune de timp până când Bucureștiul va deveni o imensă parcare (mai mult decât este acum desigur).

Reguli pentru a ține coronavirusul la distanță

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", a spus care regulile pe care cetăţenii trebuie să le urmeze preventiv, pentru a diminua propagarea coronavirusului.

"Regulile rămân cele clasice, spălatul mai des pe mână cu apă şi săpun, strănutatul sau tuşitul în zona cotului, un gest care trebuie să devină automat, cu rugămintea să încercaţi să nu mai duceţi mâna la faţă sau la nas, pentru că există această posibilitate de contaminare de pe suprafeţe şi s-a văzut că aceste picături de salivă încărcate cu microorganisme, printre care şi coronavirus, pot să rămână remanente pe suprafeţe o perioadă mai îndelungată de timp. La temperatura camerei pot să supravieţuiască până la două zile şi, dacă este rece, până la nouă zile", a spus Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel