Percheziții de amploare în București, Olt și Ilfov

Alexandru Ichim / 11 Martie 2019 / 16:45
Perchezitii
Perchezitii

Patru percheziții au fost efectuate de către polițiști pe raza municipiului București și a judeţelor Olt și Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii susțin că în perioada 2011-2018, o angajată a unei firme ar fi sustras, în mod repetat, sume mari de bani din patrimoniul societăţii, inducând în eroare pe administratorul firmei, cu privire la existenţa unor plăţi restante către bugetul de stat.

Totodată, ar fi efectuat plăţi în conturi pe care le-ar fi prezentat ca fiind ale unor executori judecătorești, în realitate fiind transferați bani către membrii familiei sale.

De asemenea, ar fi sustras bani din conturile societăţii și ar fi efectuat plăţi supraevaluate pentru serviciile de transport efectuate de o societate comercială, ar fi ridicat bani, sub forma avansurilor spre decontare și ar fi efectuat alte plăţi din contul societăţii pentru stingerea unor datorii personale, înregistrate la societăți de recuperări creanțe.

Prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la 6.000.000 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Vezi și: 

Muzeul din România inclus cu 3 stele în ghidul Michelin

Moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor