Pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit prin Asia, Occidentul a început să se pregătească. De ce nu a folosit?

Wuhan, China. Foto cu caracter ilustrativ.
Wuhan, China. Foto cu caracter ilustrativ.

Pandemia de Coronavirus (Covid-19) a infectat peste 2,1 milioane de oameni și a ucis cel puțin 145.000 în toată lumea, potrivit Universității Johns Hopkins.

La începutul anului, părți din Asia de Est au fost un loc oarecum înfricoșător, deoarece coronavirusul s-a răspândit rapid în China continentală și vecinătăți, scrie CNN. 

Însă acum guvernele din Asia de Est au raportat o scădere constantă a cazurilor noi și încep treptat să relaxeze măsurile de blocare. Pe măsură ce situația a devenit din ce în ce mai grea în Occident, Asia se simte acum ca unul dintre cele mai sigure locuri din lume.

Occidentul însă nu s-a pregătit poate din timp, deși avea un avertisment clar venit din Asia. Furia guvernelor a crescut din cauza eșecului de a limita răspândirea virusului când situația era deja clară. 

Problema altcuiva?

În timp ce autoritățile nu au fost conștiente de cât de rapid și de larg s-a răspândit virusul, mai mulți experți au convenit că există și un sentiment general de compresiune între guvernele din Occident, cum că focarul a fost o problemă a Chinei.

Cu toate acestea, chiar dacă oficialii din Europa și SUA știau cu ce se confruntă atunci când virusul a fost raportat pentru prima dată în țările lor și au început să se pregătească, adesea, s-a reacționat încet și s-a pierdut timpul pe măsură ce virusul se răspândea prin Asia, ignorând lecțiile învățate de alte țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel