Păstrăv uriaș, de 110 centimetri, prins într-un lac din România / foto în articol

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Renumitul pescar Vasile Ilea a reușit să captureze încă un păstrăv uriaș, de 110 centimetri.

Vasile Ilea, supranumit Regele Păstrăvului din Ardeal, a reușit încă o captură impresionantă, de data aceasta un păstrăv de 110 centimetri, potrivit Apuseni.info.

Renumitul pescar a reușit să mai prindă în ultimii ani păstrăvi de dimensiuni impresionante, ultima dată, la începutul lunii aprilie, un exemplar de 106 centimetri. În august 2023, Vasile Ilea a prins un păstrăv de 97 de centimetri, iar în urmă cu patru ani, un păstrăv de 133 de centimetri.

În ciuda evidențelor și nenumăratelor fotografii pe care pescarul le-a remis mass-media în ultimii ani, încă există sceptici că păstrăvi de astfel de dimensiuni trăiesc în lacurile din România.

Un argument în plus e dat de faptul că niște scafandri care au intrat în adâncurile Lacului Floroiu din județul Cluj au confirmat acum ceva timp că în apele acestuia trăiesc exemplare de păstrăv de peste doi metri.

„În lacul Floroiu găsiți o fermă de păstrăvi – păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și chiar păstrăv auriu. Sunt și păstrăvi de doi metri – 1,8-2,2 metri. Nu am reușit să coborâm la baraj până spre fund, fiind foarte adânc dar acolo e posibil să fie și mai mari de 2 metri.

Este un adevărat rai piscicol și dacă doriți să prindeți păstrăvi uriași, nu ore ci zile de pescuit sunt necesare și mult noroc. Este foarte posibil să fie și lostrițe, desigur nu putem știi exact ce am văzut acolo, unii sigur erau păstrăvi, însă e posibil să fie și lostrițe, care evident sunt protejate de lege” au precizat scafandrii.

Foto: Unsplash

CITEȘTE ȘI           -        Păstrăvi de 1,8 - 2,2 metri, într-un lac din România. Unde este misterioasa „fermă de păstrăvi“

Nou păstrăv uriaș, capturat de renumitul pescar Vasile Ilea

Regele Păstrăvului din Ardeal a capturat acum un exemplar de 109 centimetri, adăugându-l la palmaresul deja impresionant de capturi care l-au făcut cunoscut în toată țara.

Păstrăvul a fost prins în lacul clujean Tarnița. Acesta este un lac de acumulare care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la vest de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafață de circa 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Este alimentat de apele Văii Someșul Cald (unul din afluenții Someșului Mic).

Foto: Facebook Vasile Ilea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel