Păstrăvi uriași, de peste 2 metri, într-un lac din România / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Se pare că într-un lac din Județul Cluj viețuiesc păstrăvi de până la 2,2 metri.

Județul Cluj are trei lacuri superbe în Munții Apuseni: Beliș-Fântânele, Tarnița și Floroiu sau Drăgan. Cele trei lacuri sunt extrem de bogate în pește, în special în păstrăvi, însă până acum lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele au fost „vedetele”, mai ales după capturile uriașe ale pescarului Vasile Ilea, fost senator de Cluj, conform Apuseni.info.

Deși până de curând păstrăvii de dimensiuni gigantice erau considerați a fi mai mult legende demne de povești pescărești, Vasile Ilea a reușit să captureze în urmă cu trei ani un păstrăv de 133 de centimetri și o lostriță uriașă. În plus, mai mulți scafandrii profesioniști au confirmat că în Beliș-Fântânele și Tarnița viețuiesc păstrăvi uriași.

Într-un alt lac din Cluj trăiesc păstrăvi de până la 2,2 metri

Doi scafandri profesioniști au confirmat de curând că și în lacul Floroiu viețuiesc păstrăvi uriași, de 1,8-2,2 metri. Aceștia au descris lacul ca fiind o „fermă de păstrăvi uriași“.

„În lacul Floroiu găsiți o fermă de păstrăvi – păstrăv indigen, păstrăv curcubeu și chiar păstrăv auriu. Sunt și păstrăvi de doi metri – 1,8-2,2 metri. Nu am reușit să coborâm la baraj până spre fund, fiind foarte adânc dar acolo e posibil să fie și mai mari de 2 metri.

Este un adevărat rai piscicol și dacă doriți să prindeți păstrăvi uriași, nu ore ci zile de pescuit sunt necesare și mult noroc. Este foarte posibil să fie și lostrițe, desigur nu putem știi exact ce am văzut acolo, unii sigur erau păstrăvi, însă e posibil să fie și lostrițe, care evident sunt protejate de lege” au precizat scafandrii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel