Pașaport verde digital, din 4 iunie, în Austria

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Austria va introduce pașaportul digital pentru persoanele vaccinate anti Covid-19, a anunțat ministrul Turismului din țară. 

Austria vrea să introducă pașaportul verde digital, pentru persoanele imunizate anti Covid, din data de 4 iunie, relatează Antena 3. Pașaportul va funcționa sub forma unui cod QR și va fi disponibil de pe telefonul mobil. 

De asemenea, din 19 mai, Austria va introduce teste și formulare privind vindecarea de COVID-19, ca permise de intrare pentru domenii precum HoReCa, turism, sport sau alte evenimente.

Ce se va întâmpla în Europa

La nivelul UE, un paşaport verde - numele oficial va fi certificat UE COVID-19 - ar urma să fie introdus la finalul lunii iunie. Parlamentul European doreşte ca acest document să fie valabil cel mult 12 luni.

Documentul, care poate fi în format digital sau pe suport de hârtie, va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului sau, în funcţie de caz, că a obţinut recent un rezultat negativ al testului ori că a trecut printr-o infecţie anterioară cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, certificatele europene COVID-19 nu vor servi drept document de călătorie şi nici nu vor deveni o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, afirmă eurodeputaţii.

Certificatele vor fi verificateCertificatele vor fi verificate pentru a preveni frauda şi falsificarea, precum va fi verificată şi autenticitatea sigiliilor electronice incluse în document. Datele cu caracter personal obţinute din certificate nu pot fi stocate în statele membre de destinaţie şi nu va exista o bază de date centrală la nivelul UE. Lista entităţilor care vor prelucra şi primi date va fi publică, astfel încât cetăţenii să îşi poată exercita drepturile în materie de protecţie a datelor în temeiul Regulamentului General privind Protecţia Datelor (GDPR).

Italia și Marea Britanie sunt țări care au propus deja propriul pașaport verde pentru vaccinați anti Covid.  

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy