Paşaport de vaccinare. Buşoi, scrisoare către Ursula von der Leyen: Nu trebuie să împiedice libera circulație a cetățenilor

Cristian Bușoi  Foto: Crișan Andreescu
Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu

Cristian Bușoi: Am solicitat într-o scrisoare președintelui CE, Ursula von der Leyen, o informare corectă și susținută despre “certificatul verde digital” (pașaportul de vaccinare). Acesta NU trebuie să împiedice, sub nicio formă, libera circulație a cetățenilor .

"Într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, am salutat inițiativa Comisiei de a legifera un document standardizat, care să faciliteze libera circulație a cetățenilor, turismul, munca la frontiere și pe cea a autorităților de sănătate publică din UE. În același timp, am subliniat că acest document NU trebuie să fie condiție obligatorie pentru mobilitatea cetățenilor și nici să împiedice libera circulație, mai ales că populația, în majoritate, nu este încă vaccinată.

Cetățenii europeni care au certificatul verde digital ar trebui sa fie exceptați de la diverse măsuri impuse de pandemie: testare, carantină, izolare, dar acesta nu trebuie să fie, sub nicio formă, o condiție obligatorie pentru ca cineva să poată ieși din țară", transmite europarlamentarul Cristian Buşoi.

Solicitare adresată preşedintelui CE

"Tocmai de aceea am cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un efort susținut de comunicare pentru a-i informa corect pe cetățenii europeni despre acest certificat. Discuția de acum despre obligativitatea certificatului verde digital sau a pașaportului de vaccinare este exagerată. Pentru a pune punct speculațiilor și manipulărilor avem nevoie rapid de informare corectă. Să nu uităm că sunt și astăzi companii aeriene și chiar state care cer o dovadă a vaccinării și nu mai impun alte apoi restricții.În acest context, certificatul sau pașaportul de vaccinare ar fi un document standard, mai ușor de recunoscut în toate statele și care ar ajuta munca lucrătorilor de la granițe și cel mai important, ar ajuta turismul", susţine europarlamentarul PNL.

Mesaj despre români

"Este util și important ca românii și toți europenii să știe că în toată criza globală de sănătate, Uniunea Europeană, ca întreg instituțional, nu este ruptă de cetățeni, ci facem tot ce este necesar pentru a proteja sănătatea oamenilor și pentru a grăbi întoarcerea la normalitate", transmite Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel