PAȘAPORT CORONAVIRUS. Ce e și cum îl poți obține

Din 15 mai, restricțiile de astăzi vor fi eliminate treptat. Nu vei mai avea nevoie de declarație de deplasare, dar vei fi obligat să porți mască în spațiile închise și mijloacele de transport în comun. 

Vor fi și alte măsurile care se vor prelungi, pentru a evita o explozie a infectărilor cu COVID-19. 

Dacă vei dori să mergi în vacanță în afara țării, ai putea avea nevoie de un ”pașaport coronavirus”. Grecia și Croația sunt țările care și-au exprimat dorința în acest sens, pentru a se asigura că turiștii nu sunt infectați cu noul coronavirus. Este o măsură de salvare a economiilor celor două țări, prin primirea turiștilor. 

În Grecia, ministrul Turismului spune că vizitatorii ar putea avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, ”pașaport coronavirus”. E vorba de un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2. Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia.

Lucrurile nu sunt clare cu privire la această situație, fiind două variante: fie se ia o adeverință de la medicul de familie, cu cel mult 72 de ore înainte de vacanță, așa cum s-a vehiculat, fie se face testul pentru COVID-19, care costă aproximativ 400 de lei de persoană. 

Cum în prezent e doar o declarație, rostogolită în toată lumea, și nu o decizie oficială, nu sunt informații exacte cu privire la ce presupune respectivul așa-numit pașaport. De îndată ce va fi oficial, totul se va clarifica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel