EXCLUSIV  Parteneriatul civil. Orban și Turcan, primele explicații. Cine a ezitat să răspundă

Raluca Turcan și Ludovic Orban
Raluca Turcan și Ludovic Orban

Dacă președintele PNL, Ludovic Orban, ezită să dea un răspuns în privința susținerii în Parlament a unei legi a parteneriatului civil, prim-vicepreședintele pe domeniul comunicării în PNL, Raluca Turcan, pare să aibă un răspuns clar la această întrebare.   

Întrebat dacă PNL ar susține în Parlament un proiect de lege a parteneriatului civil, președintele PNL, Ludovic Orban, a ezitat să dea un răspuns chiar și în nume personal. "Eu vorbesc în numele partidului. Nu am discutat încât să vă pot pune un punct de vedere", a declarat Ludovic Orban pentru DC News.

Raluca Turcan: Codul Civil, fără discriminări

Pe de altă parte, Raluca Turcan a venit cu un răspuns foarte limpede, însă ne-a precizat că vorbește doar în calitate de deputat al PNL.

"Punctul meu de vedere este foarte clar și l-am exprimat de mai multe ori. Cred că în România nu trebuie să existe niciun fel de discriminare în materie de drepturi civile și dacă există aspecte care pot fi reglementate, acest demers trebuie făcut. Este punctul meu de vedere. Eu am încercat să modific chiar și textul inițiativei legislative (n.r. - care a fost supusă referendumului) să nu fie discriminatoriu, să fie integrator, să includă toate tipurile de familie așa cum sunt incluse în Codul Civil. Nu am reușit acest lucru, așa că dacă mai sunt lucruri care pot fi corectate în materie de drept civil, o să susțin", a declarat Raluca Turcan pentru DC News.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel