Parlamentari germani, îmbogățiți cu sute de mii de euro din contracte cu măşti de protecție. Reacția preşedintelui

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Doi parlamentari germani sunt acuzați că s-ar fi îmbogățit de pe urma unor afaceri cu măști faciale.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a condamnat vineri îmbogăţirea personală a unor parlamentari în urma unor afaceri legate de aprovizionarea cu măşti faciale împotriva COVID-19, calificând drept "ruşinoase" astfel de practici, relatează Agerpres. 

Reacţia sa intervine după apariţia în spaţiul public a unor dezvăluiri potrivit cărora doi parlamentari conservatori din partide aflate la guvernare, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar fi câştigat sute de mii de euro în urma unor afaceri legate de furnizarea de măşti în timpul pandemiei de coronavirus.

Cei doi parlamentari au părăsit partidele respective ca urmare a acestui scandal, care a venit ca o lovitură pentru blocul conservator înaintea alegerilor în câteva landuri în acest weekend.

"Otravă pentru democraţie"



Acest caz constituie mai mult decât o abatere individuală, este o "otravă pentru democraţie", a spus Steinmeier la un eveniment organizat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Nu este vorba doar de încrederea în integritatea unor persoane, ci despre încrederea în integritatea statului şi a instituţiilor sale", a spus el.

Steinmeier a invitat toate partidele reprezentate în Bundestag să "clarifice nu doar rapid, ci mai presus de toate în mod fiabil dacă sunt de aşteptat şi alte cazuri".

"Oricine abuzează în mod deliberat de mandatul său în scopul îmbogăţirii personale nu doar că îi afectează pe ceilalţi care îşi fac munca democratică în mod onest, ci dăunează democraţiei" însăşi, a afirmat Steinmeier. "Oricine acţionează în acest mod pur şi simplu nu are ce căuta în Bundestag", a avertizat preşedintele german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel