PARADOX în Italia, 2020 vs. anii trecuți. Gripa sezonieră, influenţă MAJORĂ în statistica victimelor coronavirusului

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italia are, în acest moment, un număr mai mare de victime din cauza noului coronavirus decât China, o ţară cu o populaţie mult mai mare. Un raport al ministerului italian al Sănătăţii explică aceste diferenţe. 

O posibilă explicaţie pentru acest lucru ar putea fi numărul îmbolnăvirilor de gripă. În sezonul 2019-2020, gripa a ucis mai puţini vârstnici italieni decât în anii trecuţi, iar asta ar fi fost, în mod normal, o veste bună. Dar, cei care au reuşit să învingă gripa sezonieră în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2020 au fost ţinte uşoare pentru noul coronavirus, care le-a atacat mult mai violent sistemul imunitar. 

Paradoxul "scăderii numărului de decese"

Aşadar, scăderea numărului victimelor gripei sezoniere a dus la creşterea numărului persoanelor vulnerabile în faţa coronavirusului, explică ministerul Sănătăţii, care a analizat cifre din 19 oraşe italiene. 

În oraşele din nordul ţării, cele care au fost cel mai mult afectate de răspândirea noului virus şi au înregistrat 12,000 de morţi, mortalitatea din cauza gripei sezoniere în rândul oamenilor cu vârsta peste 65 de ani a fost cu 6% mai puţin decât în anii precedenţi. În oraşele din centrul şi sudul Italiei, decesele au fost chiar cu 3% mai puţine decât în alţi ani, scrie Mediafax. 

Sezonul acesta de gripă a fost mai puţin periculos în Italia din cauza temperaturilor moderate înregistrate în această iarnă, a mai scris Ministerul Sănătăţii în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel