Paracetamolul, RAȚIONALIZAT la vânzare în urma unei hotărâri a farmaciștilor

Paracetamolul aproape că a dispărut din farmacii, pe fondul epidemiei de coronavirus, însă situația este sub control, iar medicamentul nu va mai fi vândut în cantitate mare la o sigură persoană.

Profesorul Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, anunță raționalizarea Paracetamolului, în urma unei discuții cu farmaciștii:

"Deși este fără prescripție medicală, am stabilit cu colegii farmaciști să nu elibereze mai mult de un flacon, două flacoane / cutii maximum, astfel încât să reușim să asigurăm pentru populație cantitatea de Paracetamol. O raționalizare, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume, mai ales pentru cei care au nevoie de el”, a declarat Lupuleasa, la Realitatea Plus, miercuri.

Sunt stocuri, dar nu mari

”Pe de altă parte, vreau să anunț că am discutat cu o serie întreagă de producători din România, care fac în momentul de față Paracetamol, și au materie primă, au în stoc produs finit, însă nu în cantități foarte mari. Dacă se vor încerca plafonări ale prețurilor, s-ar putea ca criza în loc să se rezolve să devină și mai mare. De asemenea, există și alte produse care conțin pe lângă Paracetamol și alte produse care mai au și alte substanțe extrem de utile pentru această perioadă. După o discuție cu farmaciștii, pacienții pot pleca cu un produs care să aibă și 500 mg de Paracetamol, pe formularea respectivă", a mai spus președintele Colegiului Farmaciștilor, Dumitru Lupuleasa.

Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii, deoarece ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel