Papa Francisc îi pune la ZID pe cei care au plecat în vacanţă: "Realitatea m-a întristat"

Papa Francisc i-a criticat, duminică, pe cei care au plecat în vacanţă în străinătate pentru a scăpa de restricţiile impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, spunând că aceştia trebuiau să dea dovadă de o mai bună conştientizare a suferinţelor celorlalţi, informează Reuters.

Într-un discurs rostit după binecuvântarea sa săptămânală Angelus, suveranul pontif a spus că a citit relatări în presă despre persoane care au călătorit cu avionul pentru a scăpa de restricţiile guvernamentale şi a se distra în altă parte.

Nu s-au gândit la cei care au rămas acasă, la problemele economice ale multor persoane care au fost loviţi dur de lockdown, la oamenii bolnavi. (S-au gândit) doar cum să meargă în vacanţă şi să se distreze, a spus papa Francisc.

"Nu ştim ce ne va rezerva 2021"

Realitatea m-a întristat, a spus acesta într-un mesaj video transmis din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican.

Tradiţionala rugăciune Angelus este rostită în mod obişnuit de la o fereastră care dă spre Piaţa Sfântul Petru, dar a fost mutată în interior pentru a preveni astfel formarea unor mulţimi de oameni în piaţă şi a limita transmiterea COVID-19.

Nu ştim ce ne va rezerva 2021, dar ceea ce puteam face împreună este să depunem mai mult efort pentru a avea grijă unul de celălalt. Suntem tentaţi să avem grijă doar de propriul interes, a adăugat suveranul pontif, notează Agerpres. 

Multe ţări au impus restricţii stricte pentru a preveni transmiterea coronavirusului, care a dus la moartea a peste 84 de milioane de persoane la nivel global, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel