EXCLUSIV  PANDEMIE COVID-19 | Băsescu cere ca Armata să patruleze în sate. Vâlcu, observație-cheie în criza noului coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Măsura va intra în vigoare începând de mâine, 16 martie 2020.

În acest sens, fostul președinte Traian Băsescu susține că starea de urgență ar fi trebuit decretată de la începutul epidemiei. Totodată, Băsescu a reiterat faptul că Armata română ar trebui să se asigure că cetățenii din mediul rural respectă carantina și izolarea, pentru a preveni extinderea pandemiei de COVID-19.

Mai exact, fostul președinte propune patrule militare în satele românești. 

Armata e valoroasă

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat de ce o asemenea măsură nu ar fi benefică. Acesta a transmis că efectivele militare sunt puține, amintind că România are aproximativ 70.000 de cadre militare active. Menționăm că în acest sens Armata deja ajută instituțiile abilitate prin transferul de cetățeni, transfer operat de Forțele Aeriene Române, dar și prin cadre medicale militare care sunt prezente la frontieră.

Val Vâlcu a menționat că militarii nu ar trebui expuși și ar trebui păstrați pentru exercitarea funcției de apărare a țării. Fiind un număr mic de cadre militare, aceștia sunt implicit valoroși. Jurnalistul a adăugat că Armata ar trebui să păzească depozite de hrană, aeroporturi, instalații vitale, frontierele, nu să fie expuși prin intrarea în contact cu cetățenii bolnavi din mediul rural.

O soluție, potrivit lui Val Vâlcu, având în vedere că sunt puțini militari, ar fi ca în comunele și satele din România să fie suplinit numărul de polițiști care asigură ordinea în orașe și al celor din Poliția Locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel