Pandemie, valul 4. Rafila, despre tulpina Delta: E de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală

Alexandru Rafila: Florin Cîțu personal este vinovat de situația actuală din România  Foto: Facebook / Alexandru Rafila
Alexandru Rafila: Florin Cîțu personal este vinovat de situația actuală din România Foto: Facebook / Alexandru Rafila

Alexandru Rafila susține că este foarte greu să nu ne infectăm cu tulpina Delta, din cauza gradului mare de contagiozitate a virusului. 

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 este de trei ori mai transmisibilă. Mai mult, acesta consideră că este foarte greu ca boala să nu fie contractată din cauza contagiozității extrem de ridicate. 

”Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare –  nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, într-o emisiune la B1 TV. 

Creștere alarmantă a infectărilor în România

Până ieri, 10 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până ieri, 39.420 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.10.2021 (10:00) – 10.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 211 decese (99 bărbați și 112 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Din totalul de 211 pacienți decedați, 193 erau nevaccinați și 18 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 85 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel