Pandemia nu are granițe. 11 camioane cu ajutoare umanitare din partea României au intrat în Cernăuți

Pandemia nu are granițe. 11 camioane cu ajutoare umanitare din partea României au intrat în Cernăuți  / Sursă foto: Bucpress
Pandemia nu are granițe. 11 camioane cu ajutoare umanitare din partea României au intrat în Cernăuți / Sursă foto: Bucpress

Un ajutor umanitar din partea României a intrat în Cernăuți. La ceremonie participă secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din România, Dan Sebastian Neculăescu.

În orașul Cernăuți au intrat 11 camioane cu ajutoare umanitare din partea României, în valoare de 1,2 milioane de euro.. Ajutorul umanitar va fi transmis părții ucrainene în Piața Teatrului din Cernăuți, în prezența secretarului de stat MAE de la București, Dan Sebastian Neculăescu, secretarul de stat MAI, Raed Arafat, adjunctului Ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar, guvernatorului regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk ș.a.

Camioanele conțin dezinfectanți (15 mii de litri), măști de protecție, combinezoane (50 mii de bucăți), viziere ș.a, precizează Bucpress.

Cu acest prilej, secretarul de stat MAE va avea o întâlnire cu reprezentanții minorității române din Ucraina, o rundă de consultări bilaterale cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar și discuții cu conducerea Administrației Regionale de Stat Cernăuți. Totodată, este prevăzută desfășurarea unei întâlniri comune a șefilor delegațiilor Ministerelor Afacerilor Externe român și ucrainean cu reprezentanții minorității române din Ucraina.

Acordarea de asistență internațională cu titlu gratuit pentru Ucraina pentru combaterea pandemiei de COVID-19 se realizează conform Hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență din 22 aprilie 2021.

România a ajutat și Republica Moldova

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu,a efectuat vineri, 19 februarie 2021, o vizită la Chişinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Acest ajutor se înscrie în linia acţiunii constante a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 şi este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău, la 29 decembrie 2020.

Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relaţia specială dintre cele două state, precum şi de a asigura cetăţenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care îşi menţine şi onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuţii aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relaţiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a procesului de reforme (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel