Pandemia de COVID-19. Țara care abia acum a înregistrat PRIMUL DECES cauzat de noul coronavirus

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

În timp ce majoritatea statelor își numără morții de la începutul pandemiei de COVID-19, există o țară care abia acum a înregistrat primul deces cauzat de noul coronavirus.

Cambodgia a înregistrat, joi, 11 martie, primul deces cauzat de COVID-19 de la debutul pandemiei și până în prezent, scrie usnews.com. Țara se confruntă momentan cu un focar local. Victima este un bărbat în vârstă de 50 de ani care  s-a infectat cu Sars-Cov-2 luna trecută, în timp ce lucra ca șofer pentru o companie chineză din coasta Sihanoukville și a murit joi în spitalul în care era internat. 

Cambodgia a confirmat doar 1.163 de cazuri de infecție cu coronavirus de când a început pandemia, dar se luptă cu un nou focar local care a infectat câteva sute de persoane. Potrivit Ministerului Sănătății, noul focar a a apărut după ce un turist a ieșit din carantină și a mers într-un club de noapte la începutul lunii februarie. Acest lucru a provocat o mulțime de infecții și a condus guvernul pe 20 februarie să anunțe închiderea de două săptămâni a tuturor școlilor publice, cinematografelor, barurilor și zonelor de divertisment din Phnom Penh. 

Joi, Ministerul Sănătății a declarat că 39 de cazuri au fost raportate în urma transmisiei locale. Pe măsură ce focarul crește, un hotel de lux defunct din capitală a fost transformat într-un spital COVID cu 500 de camere, iar autoritățile aplică o nouă lege care impune pedepse penale pentru încălcarea restricțiilor. Cambodgia și-a început campania de vaccinare în februarie cu 600.000 de doze de vaccin Sinopharm produs în China. De asemenea, a primit în această lună 324.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel