Pandemia de COVID-19 din România se apropie de final? EXPLICAȚII epidemiolog

Epidemiologul Geza Molnar explică dacă pandemia de Coronavirus din România se apropie de final și cât timp va persista virusul în comunitate. 

Epidemiologul Geza Molnar a explicat pentru Mediafax că pandemia în România este în platou, şi că evoluează în dinţi de fierăstrău, adică că numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, iar numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte.

Epidemiologul are un mesaj optimist. "Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare", a declarat Geza Molnar.

Cum se infectează populația 

Potrivit specialiştilor virusul se plimbă de pe un teritoriu pe altul, îmbolnăveşte o parte a populaţiei, trăieşte câteva săptămâni, apoi trece pe un alt teritoriu.

"Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită", a mai declarat Geza Molnar.

"Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize", a declarat pentru Mediafax Cătălin Mişarcă, directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov.

Cât timp va persista virusul în comunitate 

Virusul va rămâne în comunitate până la câţiva ani, însă nu va mai avea aceeaşi forţă.

"Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate", a mai declarat epidemiologul Geza Molnar.

În România 11.036 de cazuri de COVID 19, iar 608 persoane şi-au pierdut viaţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel