Pandemia de COVID-19, CATASTROFĂ globală pentru copii. APEL la Guverne

Unicef avertizează că pandemia de COVID-19 va deveni o catastrofă globală pentru copii. 

Pandemia de coronavirus ameninţă îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume, din ţările în curs de dezvoltare şi din zonele de criză, conform Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat luni de DPA.

"Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii", a declarat pentru DPA directorul UNICEF din Germania, Christian Schneider.

Cum putem preveni această catastrofă

"Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii", a adăugat el.

Un aspect deosebit de îngrijorător este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.

"Mulţi copii suferă deja de malnutriţie şi alte afecţiuni preexistente şi au puţină susţinere imunitară pentru a putea contracara noile pericole", a spus Schneider.

Acelaşi lucru este valabil pentru copiii din ţările din zona Sahel şi sudul Africii.

Aproape 40 de procente dintre africani nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu apă şi săpun acasă, o modalitate esenţială de stopare a răspândirii virusului, citează Agerpres.

UNICEF face apel la guverne

În Asia, creşterea numărului de infecţii în Bangladesh este deosebit de îngrijorătoare. "Peste 850.000 de membri Rohingya trăiesc acolo, în tabere de refugiaţi supraaglomerate", a spus Schneider.

În urmă cu doi ani, sute de mii de Rohingya au fugit de violenţa militară din ţara vecină Myanmar şi s-au refugiat în Bangladesh, într-un interval scurt de timp.

UNICEF face apel la guverne, companii şi donatori privaţi să facă orice este posibil pentru a asigura protecţia şi îngrijirea copiilor vulnerabili.

"În prezent, simţim pe propria piele cât de greu loveşte COVID-19 ţara noastră, care are unul dintre cele mai bune sisteme sanitare din lume", a menţionat Schneider.

"Pe lângă consecinţele devastatoare asupra sănătăţii, cele mai sărace ţări sunt ameninţate de o conflagraţie socială şi economică ce va exacerba situaţia copiilor", a mai atras atenţia directorul UNICEF din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel