Pandemia de COVID-19 accelerează. OMS: Este sfâșietor

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat împotriva falselor speranțe pe care le dau unii medici, care anunță un medicament sau altul ca fiind potrivit pentru a stopa coronavirusul.

Pandemia de coronavirus se "accelerează", peste 300.000 de cazuri fiind înregistrate în prezent la nivel mondial, din aproape toate ţările, a declarat luni OMS, citat de Reuters şi AFP.

"Peste 300.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate până în prezent. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează", dar "putem modifica (traiectoria) ei", a spus directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a condamnat, luni, administrarea unor medicamente la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus înainte ca oamenii de ştiinţă să cadă de acord în privinţa eficienţei acestora, avertizând împotriva "falselor speranţe" pe care acestea le pot suscita.

"Studii mici şi non-randomizate, realizate pe bază de observaţii, nu ne vor aduce răspunsurile de care avem nevoie", a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă transmisă online din Geneva.

Apelul șefului OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel la angajament politic şi a declarat că se va adresa săptămâna aceasta liderilor din cadrul Grupului celor 20 (G20) cărora le va solicita să colaboreze pentru stimularea producţiei de echipamente de protecţie vitale pentru angajaţii din domeniul sanitar.

Doctor Mike Ryan, directorul programului pentru urgenţe sanitare al al OMS, întrebat despre Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, programate să înceapă la 24 iulie, a spus că o decizie va fi luată "foarte curând" cu privire la viitorul acestei competiţii. "Avem toată încrederea în guvernul japonez şi în CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) că nu se va continua cu Jocurile dacă acest lucru ar fi periculos pentru sportivi şi spectatori", a spus Ryan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel