Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea cererii, dar și a prețurilor pentru animalele de companie

Cererea pentru animale de companie a crescut considerabil odată cu declanşarea pandemiei de Covid-19, iar o dată cu aceasta au crescut și prețurile.

Faptul că pandemia ne impune să stăm mai mult în casă, îi face pe mai mulți oameni să își cumpere un animal de companie, chiar dacă până acum amânau acest lucru. Cererea pentru animale de companie a crescut exponenţial odată cu declanşarea pandemiei de Covid-19, dublând, de exemplu, preţul mediu al unui câine britanic la 1.875 de lire sterline (2.500 dolari), scrie Reuters.

Crescătorii care inundă piaţa acum,  într-o perioadă în care dificultăţile economice sunt pe măsură, ar putea genera o prăbuşire a pieţei câinilor, potrivit Reuters, care face o comparaţie cu prăbuşirea pieţei lalelelor din Olanda secolului 17 şi cu criza declanşată pe Wall Street în 1929. Această ipoteză este explicată prin faptul că spre deosebire de oportuniștii financiari, noii proprietari de câini intenționează probabil să-și păstreze însoțitorii, în loc să îi vândă unui cumpărător credul pentru a face un profit rapid.

De ce își doresc oamenii câini

Iar animalele de companie au o valoare reală, nu una speculativă. Trei sferturi dintre americani, de exemplu, susțin că prietenii blănoși îi ajuta să facă față stresului provocat de restricții și carantinare, potrivit American Pet Products Association. Asta înseamnă că actualul boom nu se încadrează în definiţia strictă a unei bule financiare.

Chiar şi aşa, diferenţa dintre ofertă şi cerere demonstrează existenţa unor calităţi distincte. În momentul de vârf al pandemiei, în luna mai, fiecare pui de Cavapoo listat pe site-ul britanic Pets4Homes avea aproape 1.900 de posibili cumpărători. Asociaţiile pentru animale afirmă că fermele de pui de câini şi contrabanda sunt în creştere.

VEZI ȘI: STUDIU: Lockdown-ul i-a făcut pe mai mulți români să își cumpere un animal de companie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel