PANDEMIA COVID 19. Metodă TARE pentru ca oamenii să nu iasă afară ZILNIC sub pretextul că merg la cumpărături

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri excepționale pe fondul pandemiei COVID - 19, oamenii vor putea să meargă doar la serviciu și la cumpărături.

Dar care este situația dacă ne facem drum la magazin de mai multe ori pe zi doar pentru a ieși din casă? Adică la ora 10.00 mergem să luăm pâine, la ora 12.00 mergem să luăm o sticlă de apă, la ora 17.00, un kilogram de cartofi. Treburile nu merg așa ușor în Spania! Într-o localitate s-a impus o anumită sumă minimă pentru a face cumpărături. Exemplul, cine știe, ar putea fi urmat și în România, în caz de nevoie.

Saturnino Alcázar, un primar dintr-o localitate din Spania, a emis o declarație în care stabilește suma minimă care trebuie cheltuită de oameni în magazinele alimentare și supermarketuri: 30 de euro! Scopul este pentru a evita ca oamenii să facă cumpărături zilnice. Astfel, ei vor fi nevoiți să respecte obligația de a sta acasă cât mai mult timp. Cine nu cumpără de minimum 30 de euro va fi sancționat, scrie 20min.es.

Primarul le reamintește oamenilor că majoritatea magazinelor și supermarketurilor din oraș „au un serviciu de livrare la domiciliu și poate fi utilizat oricând".

Această măsură a fost adoptată pentru că oamenii nu respectă regulile privind izolarea, folosind cumpărăturile ca pretext să iasă din casă la o mică plimbare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel