EXCLUSIV  Pandemia Covid-19, efect asupra calităţii aerului. Elena Mateescu (ANM): Se confirmă!

Elena Mateescu a arătat care au fost efectele reducerii activităţii industriale, ca urmare a pandemiei Covid-19, asupra calităţii aerului.   

Într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit despre faptul că, urmare a reducerii activităţii industriale la nivel mondial, ca urmare a pandemiei de coronavirus, s-a înregistrat o scădere a nivelului de poluare a aerului. Şeful ANM atrage, însă, atenţia asupra faptului că vorbim doar de o chestiune de moment, lucrurile urmând a se schimba din nou atunci când economia îşi va reveni şi producţia va fi reluată la capacitatea de dinainte de pandemie. 

"Avem comunicatul Organizaţiei Meteorologice Mondiale, emis în 20 martie, prin care se confirmă, din măsurătorile înregistrate la nivel mondial, că în ultimele patru săptămâni ale lunii februarie, activitatea economică înregistrată arată o altă evoluţie a ceea ce înseamnă evaluarea impactului poluării aerului datorită activităţii economice. Iar platforma Copernicus a UE a dat un semnal în ceea ce priveşte această evoluţie şi la nivelul Italiei, cel puţin pentru primele două decade ale lunii martie şi o reducere a ceea ce înseamnă poluanţii cu efect asupra calităţii aerului", a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel