Pandemia COVID-19. Cetățenii unei țări, trimiși la muncă silnică dacă se adună în grupuri mai mari de trei persoane

Cetățenii unei țări, trimiși la muncă silnică, dacă se adună în grupuri mai mari de trei persoane / Foto: Pixabay
Cetățenii unei țări, trimiși la muncă silnică, dacă se adună în grupuri mai mari de trei persoane / Foto: Pixabay

Cetățenii unei țări sunt trimiși la muncă silnică dacă se adună în grupuri mai mari de trei persoane.

Autoritățile din Coreea de Nord au luat o decizie aspră. Cetățenii care se adună în grupuri mai mari de trei persoane vor fi trimiși la muncă silnică, informează Insider.

„Dacă patru sau mai multe persoane cu excepția familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autoritățile de control a bolilor le vor trimite într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus sau le vor amenda cu o sumă uriașă”, a declarat, pentru Radio Free Asia (RFA), un rezident din sudul Phenianului.

Bărbatul, care a rămas anonim din motive de securitate, a declarat că ordinul a venit de la agenția centrală de control al bolilor pentru a preveni răspândirea variantelor COVID-19. La jumătate lunii iulie, un bărbat a fost amendat pentru că a organizat nunta fiului său în locuința familiei, fără a primi și o pedeapsă de muncă forțată. Deocamdată, nu este clar de ce unii nord-coreeni primesc doar o amendă pentru încălcarea măsurilor de carantină și alții sunt trimiși la muncă silnică.

Nunțile sunt încă permise

Conform autorităților, organizarea nunților este permisă cu respectarea unor măsuri sanitare, însă, în realitate, oamenii legii sparg toate adunările mai mari de trei persoane, potrivit sursei RFA.

Inițial, nunțile au fost scutite de regula privind numărul maxim de participanți la adunări, însă situația s-a schimbat după ce „numărul pacienților suspecți de Covid-19 cu temperatură ridicată a continuat să crească aici din iunie”, a mai spus sursa Radio Free Asia.

Măsurile par să aibă ca scop combaterea pandemiei de COVID-19, într-o țară care nu a raportat oficial niciun caz de COVID-19. În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a atacat pe oficialii celorlalte țări pentru „iresponsabilitatea și incompetența lor cronică” în tratarea pandemiei, semnalând că virusul ar fi putut ajunge și în țara sa. Încă din ianuarie 2020 - când a apărut prima dată pandemia - Phenianul și-a închis frontiera cu China, a raportat Japan Times. RFA a raportat în februarie că 12 persoane care muriseră de simptome asemănătoare coronavirusului au fost incinerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel