EXCLUSIV  Pandemia, comparație România-China. Răzvan Dumitrescu: E explodată! Mă gândeam să emigrez/ Laszlo Attila: Surprinzătoare!

Răzvan Dumitrescu a rămas uimit de cifrele COVID-19. Comparația incredibilă dintre România și China. Laszlo Attila, reacție, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Când am închis HORECA prima oară, a fost un singur focar la nivel național, de 5 persoane infectate. Un singur focar, 5 persoane, închizi totul! Vreau să vă arăt 2 seturi de cifre. Sunt cifrele de ieri de pe Worldometers, care, în timp real, actualizează situația COVID-19.

Cifrele României, am subliniat. Pe prima coloană, numărul total de cazuri de până acum: 765.970 cazuri și 19.526 de decese. Asta e situația din România!

Acum să vedem China, zona din care a plecat pandemia, e pe ultimul loc. Are un total de cazuri până acum declarare 89.795 și total decese 4.636.

România - 20 de milioane de locuitori - 19.526 decese, China - 1 miliard 400 milioane de locuitori, zona din care pornește pandemia, de 4,5 ori mai mai puține decese decât în România, 4.636.

Nu numai că sunt mult mai puține decât România, dar sunt doar 89.795 de cazuri, la o populație de un miliard 400 de milioane de oameni. Asta e pandemie, dom`ne, în China? Adică e boală, e pandemie... eu cred că dacă merg pe Worldometers pe alte boli infecțioase în China descopăr mult mai mulți morți decât de COVID-19 în momentul ăsta. Cum Dumnezeu zona din care pleacă pandemia e ca și cum nu există și restul planetei e explodată. Eu nu pot să înțeleg lucrurile astea. Pare de SF! Adică iertați-mă, vreau să vă întreb ce e cu cifrele astea?!

Dacă e atât de bună situația în China, eu mă gândeam că emigrez în China, că la 4.636 de cazuri sunt convins că toate locurile sunt deschise acolo. Nu? Asta e morala...", a spus Răzvan Dumitrescu, în emisiunea "Ce se întâmplă?".

Vezi CIFRELE și comparația România - China AICI

Ce spune medicul și senatorul UDMR Laszlo Attila

"E greu de comentat această asociere. Ați prezentat acele reportaje care au pus sub semnul întrebării veridicitatea datelor. Oricum, e o cifră surprinzătoare, iar rata mortalității e în cazul nostru e într-adevăr una foarte mare, dar discuțiile profesionale care au fost, ele s-au referit la faptul că se adresează mai târziu, ATI-urile erau supra-aglomerate și astea au fost concluziile. Totuși, cifra este bătătoare la ochi și comparația asta, raportat la numărul de populație", a spus Laszlo Attila, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNews. 

Vezi și: OMS cere Chinei accesul la sute de mii de probe de sânge din Wuhan. Ultimele descoperiri: 13 tulpini ale SARS-CoV-2, în decembrie 2019

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel