Până la un miliard de infecții COVID-19 în țările afectate de criză. Scenariul cel mai rău

Specialiștii trag un nou semnal de alarmă cu privire la pandemia de coronavirus și prezintă ”scenariul cel mai rău”.

Comitetul internațional de salvare (IRC) estimează că ar putea exista până la un miliard de infecții cu coronavirus în țările afectate de criză, dacă nu se iau măsuri rapide pentru a reduce răspândirea, scrie CNN. În cel mai rău caz, acesta avertizează că ar putea duce la 3,2 milioane de decese.

”Aceste numere ar trebui să servească drept un apel de trezire: greutatea deplină, devastatoare și disproporționată a acestei pandemii nu a fost încă resimțită în țările cele mai fragile și sfâșiate de război”, a declarat David Miliband, președintele și CEO-ul Comitetului Internațional de Salvare. 

Ce țări ar putea fi afectate grav 

Raportul Imperial College London la care se face referire la ratele de mortalitate modelate prin IRC în cadrul diferitelor politici de suprimare a avut în vedere variabile precum economia unei țări, demografia populației și capacitatea estimativă de îngrijire a sănătății.

Cele 34 de țări afectate de criză la care face referire IRC sunt: Afganistan, Burundi, Bangladesh, Burkina Faso, Ciad, Camerun, CAR, Ciad, Columbia, Coasta de Fildeș, RDC, El Salvador, Etiopia, Grecia, Irak, Iordania, Kenya , Liban, Liberia, Libia, Mali, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Sierra Leone, Somalia, Sudanul de Sud, Siria, Tanzania, Thailanda, Uganda, Venezuela și Yemen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel