EXCLUSIV  Pănâ când călătorim în Europa cu certificatul UE COVID-19

Unsplash
Unsplash

Certificatul UE COVID-19 a fost aprobat la nivelul Parlamentului European şi, conform europarlamentarului Carmen Avram, urmează dezbaterea între varianta din PE şi cea din Consiliul European pentru a se ajunge la o formă finală. 

Una dintre victoriile din Parlamentul European, spune Carmen Avram, este faptul că acest certificat nu va exista la nesfărşit. Aceasta a spus, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, până când va putea fi folosit certificatul. 

"Ce este foarte important este că s-a cerut în Parlamentul European ca el să nu fie impus pe o perioadă nelimitată. Limita o vor stabili datele ştiinţifice. Când pandemia este considerată încheiată, acest certificat devine nul. 

Acum se vorbeşte de valabilitate pe un termen de un an, având în vedere situaţia actuală, şi poate fi prelungit. Dar în rezoluţie e trecut clar că valabilitatea lui este condiţionată de dovezile ştiinţifice emise de comunitatea de doctori, de lumea medicală. 

Acest proiect va trebui discutat între varianta Parlamentului şi varianta Consiliului European, şi se va ajunge la un compromis. Statele membre trebuie să aibă un cuvânt de spus. Varianta finală va fi anunţată în curând, iar certificatul va intra în vigoare până în luna iulie, cred, pentru că e făcut şi pentru repornirea turismului în Europa. Multe ţări depind de turism şi au vrut o garanţie că sezonul turistic va fi acoperit anul ăsta", a concluzionat Carmen Avram. 

CITEŞTE AICI TOATE INFORMAŢIILE DESPRE NOUL CERTIFICAT UE COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel