Pacienți cu COVID-19 în loc de Eurovision. Câte persoane vor fi tratate pe arenă

Stage pics Tel Aviv 2019 (© Andres Putting)
Stage pics Tel Aviv 2019 (© Andres Putting)

Eurovision 2020 a fost anulat anul acesta. În schimb, arena unde urma să aibă loc evenimentul va fi transformată. 

Arena din Rotterdam care urma găzduiască ediţia din 2020 a concursului muzical Eurovision va fi folosită pentru a primi pacienţi cu COVID-19, informează luni dpa, scrie Agerpres. 

Un anunţ publicat pe site-ul arenei sportive Ahoy Rotterdam anunţă crearea unui spaţiu special pentru găzduirea a 88 de pacienţi, cu posibilitatea extinderii acestuia la o capacitate de 680 paturi.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision urma să aibă loc în luna mai în această arenă, însă fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru moment, nu este clar dacă evenimentul va avea loc la Rotterdam anul viitor.

Pot fi aduși și pacienți fără coronavirus 

Ahoy Rotterdam poate găzdui, de asemenea, pacienţi care nu suferă de COVID-19, însă care nu au mai putut beneficia de îngrijiri medicale în alte clinici din cauza supraaglomerării spitalelor olandeze pe fondul pandemiei. Ca urmare a acestei situaţii, autorităţile locale au decis ca mai multe spaţii din Rotterdam să funcţioneze pe post de clinici de urgenţă.

Între timp, responsabilii din provincia Zeeland (sud-vest) au interzis luni şederea pe timp de noapte a turiştilor. Toţi vizitatorii trebuie să-şi părăsească spaţiile de cazare până luni la prânz, au decis autorităţile locale - decretul urmând să rămână în vigoare cel puţin până în data de 10 mai. Provincia olandeză este extrem de populară în rândul turiştilor germani, aceştia reprezentând 4 milioane din cei aproximativ 10 milioane de vizitatori anuali ai zonei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel