Otopeni, în carantină. Ai nevoie de DECLARAȚIE dacă mergi la Aeroportul internațional Henri Coandă? Anunț MAJOR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ce se întâmplă cu accesul călătorilor pe Aeroportul internațional Henri Coandă, după ce orașul Otopeni a intrat în carantină.

De sâmbăta seara, de la ora 22:00, orașul Otopeni și alte cinci localități din județul Ilfov au intrat în carantină. 

Potrivit prefectului județului Ilfov, Daniel Zamfir, măsura de carantinare a orașului Otopeni nu-i afectează pe oamenii care se îndreaptă către Aeroportul Henri Coandă.

Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit nu vor avea probleme. 

„Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare. Nu vor fi probleme. Cei care merg la aeroport își poate justifica scopul călătoriei cu biletul de călătorie sau cu o declarație pe propria răspundere. La fel și cei care vin de la aeroport”, a precizat Daniel Zamfir.

Când sunt valabile controalele

În cazul persoanelor care vin de la aeroport se vor executa controale. Dacă acestea nu au asupra lor biletul de călătorie cu avionul sau o declarație, se vor analiza alți factori care să certifice faptul că se întorc cu adevărat de la aeroport.

„Dacă o persoană care vine din aeroport nu prezintă biletul de călătorie și nu are asupra sa nici declarația, se analizează situația. Se va verifica dacă are bagaje asupra sa, cu ce cursă a sosit, sunt soluții. Se poate depista dacă acea persoană chiar a venit din aeroport sau nu”, a mai spus Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel