OSCAR 2013. "Lincoln" și "Argo", favorite în lupta pentru statuetele de aur

"Lincoln", de Steven Spielberg, este  marele favorit la cea de-a 85-a gală Oscar, cu 12 nominalizări. Aproape de aceasta,  "Argo", de Ben Affleck, face parte dintre peliculele care pot produce  susprize, fiind nominalizată la șapte premii. Nu trebuie uitate nici "Life of Pi", cu 11 nominalizări, dar nici "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" cu câte  câte opt nominalizări la Oscar.

Cei 5.856 de membri ai Academiei de film americane, care organizează gala premiilor Oscar din 1929, au avut timp să se gândească până marţi seară pentru a-i desemna pe fericiţii câştigători ai preţioaselor statuete, care vor fi decernate duminică, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, relatează AFP.

 Filmul "Lincoln", care a părut multă vreme favoritul natural în cursa pentru Oscar, are de partea lui cele 12 nominalizări primite şi prestigiul asociat cu subiectul peliculei - abolirea sclaviei de către cel mai venerat dintre preşedinţii americani - şi cu regizorul său, Steven Spielberg, care însă nu a mai câştigat un premiu al Academiei americane din 1999, primit pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

 "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări - 12 - și este urmatîn acest top al producțiilor cu cele mai multe selecții de filmele "Life of Pi", cu 11. Filmele "Silver Linings Playbook" și "Les Misérables" au primit cate opt nominalizăari. Printre prezentatorii de premii din acest an la Oscar se număra Michael Douglas, Jamie Foxx, Jennifer Aniston, Paul Rudd, Salma Hayek Pinault, Melissa McCarthy, Liam Neeson, John Travolta, Halle Berry, Sandra Bullock, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Richard Gere, Renée Zellweger si Catherine Zeta-Jones.

Cu "doar" şapte nominalizări la Oscar, Ben Afleck şi thrillerul său "Argo", care prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, au câştigat însă toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA.

Casele Warner Bros., studioul din spatele filmului "Argo", și Walt Disney Co., care distribuie filmul "Lincoln", au cheltuit fiecare aproximativ 10 milioane de dolari în campaniile pentru Oscar, în săptămâanile recente. Cele doua filme se află implicate într-o cursă extrem de strânsă pentru câștigarea celui mai important trofeu la gala de duminică seara - Oscarul pentru cel mai bun film.

"Argo" abordează gala Oscarurilor de duminică seară dintr-o poziţie de forţă, în ciuda absenţei lui Ben Affleck la categoria" cel mai bun regizor", unde trofeul ar urma să revină în mod logic lui Steven Spielberg, cu condiţia să nu-i "sufle" preţioasa statuetă Ang Lee, cu filmul său "Life of Pi", sau Michael Haneke, cu al său tulburător "Amour".

La categoriile de interpretare, pentru care cursa pare în mod tradiţional decisă cu mai multe luni înainte, competiţia rămâne în acest an deschisă, cel puţin pentru două dintre ele.

 Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va fi transmisă live, nedublat, în noaptea de duminică, 24 februarie, spre luni, 25 februarie, de la ora 3.30, şi va fi precedată de o transmisiune specială, în direct de pe covorul roşu, începând cu ora 02.00.

 Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles. Gala va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane.

 Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări - 12 - şi este urmat în acest top al producţiilor cu cele mai multe selecţii de filmele "Life of Pi", cu 11. Filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" au primit câte opt nominalizări, iar "Argo" - şapte nominalizări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel