Ordonanțe militare, REGÂNDITE. Neurologul Dulcan a izbucnit: Ce au cu oamenii de peste 65 ani?!

Profesorul Constantin Dulcan, mare neurolog, transmite un semnal de alarmă către autorități pentru regândirea ordonanțelor militare.

Oamenii de peste 65 ani au nevoie de mișcare, a spus profesorul Dulcan la Antena 3.

"Un lucru este cert: trebuie să rămânem acum în izolare! Această izolare are și o parte negativă: izolarea duce la depresie, depresia duce la boală. (...) Se crede că izolarea s-ar putea prelungi pentru oamenii peste 65 ani. Oamenii aceștia, în momentul în care stau în poziția de sedentarism, au mare risc de accidente tromboembolice. Asta nu este o responsabilitate?! Și după ce mergi cu avionul câteva ore, simți nevoie să te plimbi. Acest lucru trebuie regândit", a spus profesorul Constantin Dulcan.

Neurologul a spus că dacă, prin luna mai, restricțiile nu se vor relaxa și pentru oamenii peste 65 de ani, vom avea parte de un abuz împotriva căruia trebuie să protestăm.

ATENȚIE! Precizăm că autoritățile nu au spus că restricțiile se vor menține mai mult timp pentru vârstnici! Este doar o ipoteză despre care a vorbit profesorul Constantin Dulcan.

Limitări absurde

Dar până ajungem în luna mai, întrebarea este următoarea: De ce vârstnicii nu sunt lăsați să se plimbe de la ora 21.00 până dimineața? Să le stabilească un program. Să aibă două ore să se plimbe în jurul blocului măcar noaptea! Ar trebui luate măsuri în acest sens până vom ajunge la relaxarea totală.

Vârstnicii au doar două ore pentru cumpărături

Perioadele pentru aprovizionare de la supermarket au fost concentrate, iar programul magazinelor a fost redus. Mare greșeală, spune jurnalistul Val Vâlcu în analiza sa! Dacă-l reduci, normal că va fi înghesuială. În loc să extindă programul magazinelor, să angajeze oameni care să lucreze și noaptea, l-au redus. Și atunci cum să nu fie aglomerat?! Protecția vârstnicilor, care-s cei mai vulnerabili, ar fi putut să fie cu măcar două intervale de mers la cumpărături, a mai spus ziaristul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel