Ordonanța militară. Ce AMENZI riscă cei care nu respectă prevederile

După publicarea ordonanței militare numărul 2 care impune noi restricții în România a apărut și întrebarea cuantumului amenzilor pentru cei care nu respectă legea. Astfel, persoanele fizice care nu respectă noile restricții pot fi amendate cu o sumă de la 100 la 5000 lei. 

Ordonanța de urgență nr. 1 din 21 ianuarie 1999 care reglementează regimul stării de asediu și regimul stării de urgență prevede amenzi maxime de 5000 lei pentru persoane fizice și 70 000 lei pentru firme.

Iată conținutul articolului 9 din ordonanță: 

"Articolul 9
(1) Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanță de urgență, în actele normative conexe, precum și în ordonanțele militare sau în ordine, specifice stării instituite.
Articolul 28
Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice". 

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cuprinse într-o ordonanță militară, printre care interdicții de circulație și interzicerea intrării străinilor în țară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel