EXCLUSIV  Ordonanța care schimbă TOTUL cu pandemia în România. Medicul Marinescu: O așteptam ca pe pâinea caldă

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, pentru DC News, despre ordonanța de urgență adoptată de Guvern zilele trecute, referitoare la pacienții asimptomatici și cu forme ușoare de Covid-19.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat zilele trecute că a fost adoptată o ordonanță de urgență prin care pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de Covid-19 vor putea fi monitorizați și asistați medical de medicii de familie.

Întrebat dacă această ordonanță duce într-adevăr la evitarea blocării sistemului sanitar sau dacă pune mai multă presiune pe medicii de familie, Adrian Marinescu a spus pentru DC News că „așteptam ordonanța asta ca pe pâinea caldă.”

„Aici e discuția principială în felul următor: Când ai foarte multe cazuri, trebuie să pleci de la o realitate, și anume de la faptul că nu ai cum să evaluezi toți acești pacienți în spitalele de boli infecțioase. Asta trebuie să fie extrem de clar. Și cred că discuția asta o avem de niște luni de zile. S-a spus foarte clar că lucrul acesta trebuie rezolvat.

Acum, că această soluție este prin intermediul medicilor de familie, că evaluarea se putea face în toate spitalele, nu de infecțioase, acestea sunt lucrurile punctuale. E clar că pacientul asimptomatic și cel cu forme ușoare, care nu are boli asociate, nu ar trebui să ajungă să facă evaluarea la spital, din considerente obiective”, a spus medicul Adrian Marinescu de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, pentru DC News.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a mai precizat că „Nu avem cum să-i vedem pe toți. Lucrul acesta e binevenit și-l așteptam de multă vreme. Ce-i important e să se găsească o soluție care să organizeze un pic lucrurile. Adică situația de acum, care presupune clar o presiune mare la nivelul sistemului medical dedicat Covid, ca să poată să fie echilibrată, are nevoie și de aceste soluții punctuale.”

Adrian Marinescu, despre formele medii și severe

Medicul Adrian Marinescu a ridicat și problema formelor medii și severe de Covid-19 care, spune acesta, ar trebui să fie coordonate prin Centrul Operațional de Coordonare.

„Nu e numai asta. Ar trebui ca și formele medii și severe să fie coordonate prin Centrul de coordonare, apropo de locurile disponibile. E clar că dacă evaluezi pacientul și are nevoie de internare și tu nu ai loc în spitalul de boli infecțioase, că e vorba la noi, la Babeș sau *în alte părți, nu ai o soluție. Atunci, ar trebui să poți găsi o soluție la nivel centralizat”, a mai spus Adrian Marinescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel