Orban, spre surprinderea părinților: Se ştie de mult cum începe şcoala

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ludovic Orban a spus că Guvernul a avut "un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale".

"Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare", a spus Ludovic Orban, scrie Agerpres.

"Decontăm autorităţilor locale cheltuielile"

Premierul Ludovic Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite să intervină "la orice situaţie" care ar putea apărea, pe fondul epidemiei de COVID-19, după începerea noului an şcolar.

"Decontăm autorităţilor locale cheltuielile făcute pentru achiziţionarea acestor materiale, echipamente, substanţe care sunt necesare pentru protecţia sanitară a copiilor", a adăugat primul-ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel