Orban, sfaturi pentru românii care pleacă în Bulgaria: În 14 zile lucrurile se pot schimba

Premierul Ludovic Orban a confirmat că românii care se întorc din Bulgaria nu trebuie să stea în carantină. Pot să plece liniștiți în concediu, dacă acesta durează 7 zile, a spus premierul.

Însă, după 14 zile lucrurile vor fi reevaluate în funcție de situația epidemiologică. 

„ Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a spus Orban la Digi24Tv.

„Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP. Asta e valabil pentru orice țară. Mai sunt țări unde a crescut numărul infectărilor, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările”, a precizat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel