Orban mulțumește Papei Francisc pentru donația de materiale medicale

Premierul României, Ludovic Orban, i-a mulțumit lui Papa Francisc, pentru donația de materiale medicale. 

"Vreau să transmit gratitudinea noastră faţă de ajutorul acordat din partea Papei, un ajutor constând în ventilatoare, atât de necesare pentru sistemul medical românesc. Îi mulţumesc din partea Guvernului României pentru gestul caritabil pe care l-a făcut.", a declarat Orban. 

Medicii români care au plecat în Italia au aterizat , sâmbătă,în jurul prânzului în România.

Premierul Ludovic Orban le-a mulțumit medicilor pentru efortul depus în Italia. "Este o onoare să fiu prezent la revenirea formidabilei echipei de medici și asistente, care în mod voluntar au lucrat În italia o perioada de 17 zile, au dat dovadă de solidaritate și au fost alături de cadrele medicale din Italia și de pacienții italieni în bătălia contra coronavirusului. Le transmit respectul și le mulțumesc pentru că au transmis o imgine frumoasă a României la nivel european."

Declarații pe Baza aeriană 90 a făcut și ambasadorul Italiei în România: "E ca şi cum aş spune bine aţi venit trupelor noastre, luptăm în acelaşi război, şi acestea sunt trupele din prima linie. Este important că au venit cu o aeronavă militară, cu donaţia din partea Papei, pentru că despre asta este solidaritatea. Când eşti în acest cerc al solidarităţii."

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare 

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.

„Papa Francisc însoțește cu rugăciunea și caritatea bolnavii de Covid-19 din România, îmbrățișând în mod ideal, totodată, familiile lor și întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeași zi de Sfântul Părinte în Italia și Spania", potrivit unui comunicat transmis de Vatican News. 





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel