Alegeri locale. Când crede Orban că vor avea loc. "Ar putea fi o dată bună"

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a anunțat care va fi perioada bună pentru organziarea alegerilor locale. 

Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre organizarea alegerilor locale și a subliniat că trebuie organizate atunci când condiţiile epidemiologice vor permite derularea activităţilor de campanie electorală. Cu toate acestea, a specificat și o perioadă. 

"Pe evaluările pe care le avem acum, sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor. Diferenţa de vedere dintre noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor, aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege, pe care noi am atacat-o la CCR, prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legea adoptată de Parlament", a declarat Ludovic Orban, în cadrul conferinței de presă de la Uzina Dacia de la Mioveni. 

OUG de prelungire a mandatului aleşilor locali

"E o diferenţă de viziune între Guvern şi majoritatea parlamentară controlată de PSD, noi am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am prelungit mandatul aleşilor locali, iar intenţia noastră este aceea de a organiza alegerile atunci când condiţiile epidemiologice ne vor permite să se poată derula o campanie normală, în care candidaţii la funcţiile de primar, consilier local, consilier judeţean să poată să facă o campanie serioasă, cetăţenii să aibă încredere să urmărească această campanie, să voteze în deplină cunoştinţă de cauză", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel