Orașul care înregistrează CREȘTERI semnficiative de persoane în carantină și izolare

Un oraș din România înregistrează creșteri semnificative ale persoanelor aflate în carantină și în izolare la domiciliu.

Numărul persoanelor aflate în carantină, dar şi al celor în izolare la domiciliu a crescut semnificativ în ultimele 24 de ore în judeţul Botoşani, potrivit unei informări transmise, duminică, de Instituţia Prefectului, scrie Agerpres. 

Aproape 100 de persoane în centrele de carantină 

În centrele de carantină din judeţul Botoşani se aflau 97 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID-19, cu 29 mai multe decât în ziua precedentă.

De asemenea, numărul persoanelor izolate la domiciliu şi aflate sub monitorizare medicală a depăşit, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, cifra de 1.000, ajungând duminică la 1.091, în condiţiile în care sâmbătă erau 807.

Forțele de ordine verifică persoanele aflate în izolare

În acelaşi timp, autorităţile din Botoşani informează că, în ultimele 24 de ore, forţele de ordine au verificat 994 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei.

"Totodată, se efectuează zilnic misiuni, în funcţie de necesităţi: paza centrelor de carantină este permanentă, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor etc, misiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de pază şi de protecţie instituţională", se mai arată în informare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel