Care este originea coronavirusului. OMS ”va face totul” pentru a afla

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că se ”va face totul” pentru a se afla care este originea exactă a coronavirusului. 

Directorul general al OMS a promis luni că agenţia pe care o conduce va face totul pentru a afla originea virusului SARS-CoV-2, care a provocat pandemia de COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus respingând acuzaţiile potrivit cărora organizaţia a fost prea complezentă faţă de China, transmite AFP, scrie Agerpres. 

'Vrem să cunoaştem originea şi vom face totul pentru a o cunoaşte', a promis Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui agenţie speră să trimită în scurt timp o echipă ştiinţifică internaţională în regiunea chineză Wuhan, considerată locul de naştere al pandemiei.

'Nu există nimic de ascuns', a dat el asigurări.

Poziția OMS, foarte clară 



'Poziţia OMS este foarte, foarte clară: trebuie să cunoaştem originea acestui virus, pentru că aceasta ne poate ajuta să prevenim viitoare epidemii', a afirmat el, subliniind că este vorba despre o 'chestiune tehnică' şi regretând că unii au 'politizat-o'.

Echipa internaţională formată dintr-o duzină de oameni de ştiinţă în diferite domenii de competenţă are ca misiune să identifice originile virusului şi modul în care acesta s-a transmis la om. Echipa nu a putut deocamdată să se deplaseze în China, unde noul coronavirus a fost depistat pentru prima oară la sfârşitul lui 2019.

Echipa internațională OMS



OMS a declarat săptămâna trecută că speră că echipa internaţională, care desfăşoară videoconferinţe regulate cu experţii chinezi, 'să poată fi desfăşurată cât mai curând posibil' pe teren, dar până acum nu a fost avansată o dată.

'Poziţia OMS a fost foarte clară. Vom începe să studiem plecând de la Wuhan şi ne vom baza pe rezultatele obţinute pentru a determina dacă există alte piste de explorat', a explicat Tedros.

'Nu ne vom opri să căutăm adevărul privind originea virusului, dar ne vom baza pe ştiinţă', a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel