OMS, sfaturi pentru limitarea răspândirii coronavirusului. "Pregătiţi-vă ca şi cum aţi fi infectaţi"

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a numit miercuri noul coronavirus un "inamic al umanităţii", în contextul în care peste 8.000 de oameni au murit în întreaga lume de la apariţia lui la sfârşitul lunii decembrie în China. 

"Acest coronavirus reprezintă o ameninţare fără precedent. Dar este, totodată, o ocazie fără precedent de a ne uni împotriva unui inamic comun, un inamic al umanităţii", a spus oficialul OMS într-o conferinţă de presă virtuală, conform Agerpres. 

Distanţarea socială, cea mai bună soluţie 

"Nu vă gândiţi că voi şi cei din jur nu veţi fi afectaţi. Pregătiţi-vă de scenariul în care se va întâmpla. Este cea mai bună speranţă de prevenire a răspândirii virusului. Măsurile de îndepărtare fizică - precum anularea manifestărilor sportive, concertelor şi altor mari reuniuni - pot contribui la încetinirea transmiterii virusului, la reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate şi să facă epidemiile gestionabile, dar pentru a controla şi a pune capăt epidemiilor, ţările trebuie să testeze, să izoleze şi să urmărească contactele", a detaliat el.", a mai spus Tedros Ghebreyesus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel