OMS: Ritmul pandemiei încetineşte peste tot în lume, mai puţin în unele zone

Potrivit OMS ritmul pandemiei încetinește la nivel mondial, mai puțin în sud estul Asiei şi în zona de est a Mării Mediterane.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că pandemia COVID-19 este în continuă expansiune, dar creșterea cazurilor și a deceselor a încetinit la nivel global, scrie Reuters. Excepție fac însă regiunile din sud-estul Asiei și regiunile din estul Mediteranei.

În ultima sa actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a spus că America rămâne regiunea cea mai afectată, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate și 62% din 39.240 de decese la nivel mondial în ultima săptămână.

Peste 23,65 milioane de persoane au fost raportate ca fiind infectate de coronavirus la nivel mondial și 811.895 au murit, potrivit unui raport al Reuters, marți.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 și 39.000 de decese noi au fost raportate la OMS pentru săptămâna care se încheie la 23 august, o scădere de 4% a numărului de cazuri și (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă. ", a spus OMS.

Situația din diferite zone 


Asia de Sud-Est, a doua regiune cea mai afectată, a raportat un salt reprezentând 28% din cazurile noi și 15% din decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor, dar virusul se răspândește rapid și în Nepal, susține OMS.

În regiunea mediteraneană a OMS, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele șase săptămâni, a spus OMS. Libanul, Tunisia și Iordania au raportat cea mai mare creștere a cazurilor față de săptămâna precedentă.

„În regiunea europeană, numărul de cazuri raportate a crescut constant în ultimele trei săptămâni. Cu toate acestea, în ultima săptămână a fost raportată doar o ușoară scădere (1%), iar numărul de decese a continuat să scadă în toată regiunea.”

Numărul de cazuri și decese raportate în Africa a scăzut cu 8%, respectiv 11% în săptămâna trecută, „în principal din cauza scăderii cazurilor raportate în Algeria, Kenya, Ghana, Senegal și Africa de Sud”, a spus acesta.

În regiunea Pacificului de Vest a OMS, numărul de cazuri noi a scăzut cu 5%, determinat de încetinirea răspândirii în Japonia, Australia, Singapore, China și Vietnam. Coreea de Sud a raportat un salt de 180% în cazuri, „în principal din cauza creșterii cazurilor asociate cu adunările religioase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel