OMS, nouă ipoteză privind originea pandemiei de coronavirus: comerțul cu alimente

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Șeful echipei de anchetă a Organizației Mondiale a Sănătății, aflată în Wuhan pentru a afla originea pandemiei Covid-19, a declarat că lanțul de transport al alimentelor congelate ar putea fi o posibilitate prin care s-ar fi răspândit noul coronavirus.

China a lansat ideea conform căreia virusul poate fi transmis prin alimentele congelate, după ce ar fi fost identificată existența coronavirusurilor pe alimentele congelate importate, scrie digi24.ro.

„Știm că virusul poate supraviețui în condițiile care sunt îndeplinite de aceste medii înghețate specifice comerțului cu alimente, dar nu înțelegem exact dacă virusul poate fi transmis la oameni și în ce condiții”, a spus Peter Ben Embarek, specialist al OMS în boli transmise de animale, care conduce un grup independent de experți, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Reuters. 

Acesta a mai afirmat că trebuie să se studieze dacă un animal sălbatic congelat și vândut într-o piață poate să ducă la răspândirea rapidă a virusului. El a spus că investigațiile de până acum asupra originii virusului ar arăta că sursa naturală a acestuia ar fi liliecii, dar aceștia nu se aflau în Wuhan.

Anchetatorii încearcă să afle dacă virusul circula chiar de mai multă vreme decât se știe și, pentru asta, ar avea nevoie de mostre de sânge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel