Directorul OMS Europa: Școlile să rămână DESCHISE până la capăt. Nu există motive, nu ne putem permite să pierdem o generație

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a transmis mai multe recomandări, după explozia de cazuri COVID-19.

Europa se confruntă în prezent cu o explozie a numărului cazurilor de COVID-19 şi nu trebuie să-şi relaxeze eforturile împotriva pandemiei, purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor putând să salveze numeroase vieţi, a declarat joi directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, într-un interviu acordat France Presse.

"Va fi o perioadă mai dificilă"

Observăm o explozie a contagierilor cu un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile în Europa şi vedem de asemenea mortalitatea crescând încetul cu încetul, a spus Hans Kluge, scrie Agerpres. Nu ne putem relaxa şi va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă, a adăugat el.

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, printre care şi Rusia, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,8 milioane de cazuri şi aproximativ 295.000 de decese. În ultimele şapte zile au fost confirmate circa 1,8 milioane de noi cazuri de infectare şi aproximativ 19.500 de decese.

"Trebuie să ţinem şcolile deschise"

Conform estimărilor OMS, prin purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor vom putea salva peste 261.000 de vieţi în Europa până în luna februarie. Statu quo-ul nu este o opţiune şi OMS îndeamnă statele să adopte măsuri ţintite şi proporţionate pentru a contracara înmulţirea cazurilor şi mortalitatea, subliniază Hans Kluge.

Însă el susţine că şcolile ar trebui să rămână deschise până la capăt şi să fie închise doar în ultimă instanţă. Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere a noului coronavirus, consideră responsabilul OMS. Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19, mai argumentează Hans Kluge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel