OMS: Mai multe cazuri globale de Covid-19 raportate în ultimele 2 săptămâni decât în primele 6 luni ale pandemiei

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Directorul OMS trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea rapidă a cazurilor de coronavirus la nivel mondial. 

La nivel global, au fost raportate mai multe cazuri de Covid-19 în ultimele două săptămâni decât în ​​primele șase luni ale pandemiei, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul unui briefing de presă de luni de la Geneva, scrie CNN

”Au fost raportate mai multe cazuri de Covid-19 la nivel global în ultimele două săptămâni decât în ​​primele șase luni ale pandemiei. India și Brazilia reprezintă mai mult de jumătate din cazurile de săptămâna trecută. Dar există multe alte țări din întreaga lume care se confruntă cu o situație foarte fragilă”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS.

Ajutor către India

OMS furnizează echipamente și consumabile, cum ar fi concentratoare de oxigen, către India, precum și consiliere cu privire la modul de a oferi îngrijire la domiciliu pentru persoanele care nu pot găsi paturi de spital pentru pacienți.

”Ce se întâmplă în India și Brazilia s-ar putea întâmpla în altă parte, cu excepția cazului în care luăm cu toții aceste măsuri de precauție pentru sănătatea publică pe care OMS le solicită de la începutul pandemiei”, a spus Tedros. ”Vaccinurile fac parte din răspuns, dar nu sunt singurul răspuns”, a mai spus directorul OMS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel