OMS: Închiderea școlilor și a frontierelor nu oprește pandemia

Măsurile radicale precum închiderea şcolilor şi a frontierelor pot încetini pandemia provocată de noul coronavirus, dar nu o pot stopa, a afirmat marţi Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Agerpres.

"Măsurile draconice nu vor permite probabil să oprească, ci mai degrabă să încetinească" propagarea virusului, a declarat Hans Kluge într-un interviu acordat AFP.

"Virusul este aici, el trebuie controlat în cadrul societăţii", a adăugat el, estimând că fiecare guvern european trebuie să găsească măsuri "echilibrate şi durabile" pe plan social şi economic pentru a-şi proteja populaţia.

Regiunea trebuie să fie gata, să detecteze, să protejeze, să trateze şi să reducă transmisia, a spus Kluge, dar a subliniat că "este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti".

Între altele, "copiii nu au fost motoare ale epidemiei", a menţionat responsabilul OMS, recunoscând totodată că pentru a asigura distanţarea socială, încurajată de OMS, decizia de închidere a şcolilor poate fi "înţeleasă".

În ţările în care sistemele de sănătate sunt saturate, depistarea contaminărilor poate viza în primul rând grupurile vulnerabile.

Epidemia de Covid-19, maladia provocată de noul coronavirus, a făcut deja peste 7.000 de morţi în lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel