OMS distribuie 120 de milioane de teste de depistare rapidă Covid-19. Cine primeşte

Aproximativ 120 de milioane de teste de depistare rapidă a noului coronavirus vor deveni disponibile pentru ţările cu venituri mici şi mijlocii, la un preţ de cel mult 5 dolari per unitate, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunţat că producătorii Abbott şi SD Biosensor au încheiat un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru ca "120 de milioane de teste noi, portabile şi de diagnosticare rapidă a COVID-19 să devină disponibile pentru o perioadă de şase luni". El a mai spus într-o conferinţă de presă organizată la Geneva că preţul acestor teste este în prezent de cel mult 5 dolari, dar se aşteaptă ca ele să devină mai ieftine.

"Iniţiativa va permite extinderea testării, în special în zonele cu acces dificil, care nu dispun de laboratoare sau de suficient personal instruit pentru realizarea acestor teste", a explicat directorul OMS. "Ele reprezintă un supliment vital pentru capacitatea de testare şi sunt deosebit de importante în zonele cu o rată ridicată de transmitere a virusului", a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel