OMS: Ce înseamnă măsurarea anticorpilor specifici pentru COVID-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății explică ce înseamnă măsurarea anticorpilor specifici pentru COVID-19.

Dezvoltarea imunității la un agent patogen prin infecție naturală este un proces în mai multe etape, care are loc de obicei pe o perioadă de 1-2 săptămâni, spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. 

Organismul reacționează imediat la o infecție virală cu un răspuns automat nespecific în care macrofagele, neutrofilele și celulele dendritice încetinesc progresul virusului și chiar îl pot împiedica să producă simptome. Acest răspuns nespecific este urmat de un răspuns adaptativ în care organismul face anticorpi care se leagă în mod specific la virus.

Acești anticorpi sunt proteine numite imunoglobuline

De asemenea, corpul produce celule T care recunosc și elimină alte celule infectate cu virusul respectiv - imunitate celulară. Acest răspuns adaptativ combinat poate șterge virusul din organism și, dacă răspunsul este suficient de puternic, poate împiedica evoluția către boli severe sau re-infecția cu același virus. Procesul este adesea măsurat prin prezența anticorpilor în sânge.

OMS continuă să examineze dovezile cu privire la răspunsurile anticorpilor la infecția cu SARS-CoV-2.2-17 Majoritatea acestor studii arată că persoanele care s-au recuperat de la infecție au anticorpi împotriva virusului. Totuși, unele dintre aceste persoane au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sânge, sugerând că imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare. Începând cu 24 aprilie 2020, niciun studiu nu a evaluat dacă prezența anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate la infecțiile ulterioare cu acestui virus la om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel