OMS, avertisment TERIBIL. "Să fie GATA". "Închidere TOTALĂ" la nivel mondial

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a transmis un avertisment dur, după ce, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri s-a dublat la nivel mondial. 

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a avertizat că toate țările ar trebui să ia în calcul impunerea din nou a unor restricții stricte, care să limiteze deplasarea populației, totul pentru a scădea răspândirea COVID-19. Totul vine după ce în ultimele două săptămâni numărul de cazuri a explodat și s-a dublat la nivel mpndial. 

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă,  susține că ţările ar trebui să fie pregătire să intre din nou în carantină totală.

Ce spune Michael Ryan, directorul OMS

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune. Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou. Țările ar trebui să fie gata să meargă înapoi sau înainte în funcţie de numerele pe care le au. Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus", a declarat dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, într-o conferință de presă.

Acesta a îndemnat ca fiecare țară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta micile focare, putând astfel să blocheze doar zonele mici pentru a putea bloca virusul.

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a completat el, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel