OMS, avertisment dur: Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa

OMS, avertisemnt dur: Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa / Foto: Pixabay
OMS, avertisemnt dur: Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa / Foto: Pixabay

OMS avertizează că al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa din cauza noilor variante ale coronavirusului.

Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat joi biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de pe continent, solicitând o creştere a ofertei de vaccinuri, informează  Agerpres, citând AFP.

 

OMS: Numărul cazurilor, creștere de 22% pe săptămână



Numărul "cazurilor creşte cu 22% pe săptămână" pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, făcând apel la intensificarea livrărilor de seruri anti-COVID-19.

"Africa are nevoie de aceste doze aici şi acum pentru a opri al treilea val.", a subliniat Moeti.

"Circa 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate, însă aceasta reprezintă mai puţin de 1% din populaţia continentului", a declarat OMS într-un comunicat.

Republica Democrată Congo (RDC), Namibia şi Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei, subliniază OMS.

Care sunt cauzele creșterii numărului de cazuri COVID



Potrivit OMS, această creştere este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioade în Africa australă şi de răspândirea unor variante mai contagioase.

"Varianta Delta a fost semnalată în 14 ţări africane, iar variantele Beta şi Alpha, în peste 25 de ţări africane", se arată în comunicat.

OMS Africa a observat, de asemenea, o accelerare a vaccinării pe continent, cu peste 5 milioane de doze administrate în ultimele cinci zile, comparativ cu o medie săptămânală de 3,5 milioane de doze în ultimele trei săptămâni.

Noi teste de anticorpi. Pot detecta noile variante ale coronavirusului

Salvarea în fața noilor tulpini ar putea fi reprezentată de noile teste COVID. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat teste de anticorpi inovatoare, care pot detecta dacă oamenii au fost expuşi la noi variante ale coronavirusului, relatează Agerpres, citând dpa.

Cercetători au declarat că noile teste pot detecta răspunsuri la anticorpi în cazul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 cu o precizie de peste 98% şi specificitate de 100%, spre deosebire de cele disponibile în prezent care au o precizie în jur de 60-93% şi nu pot diferenţia între variante unice.

Noile teste pot fi utilizate pentru a estima prevalenţa circulaţiei tulpinilor variate în comunitate, între care variantele Alfa şi Delta care au fost identificate pentru prima dată în Kent şi în India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel